Hyppää sisältöön

8 viikon läsnäolokoulutus (MBSR)

Seuraava kurssi alkaa 24.9.2024. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet näet ilmoittautumislomakkeelta.

Haluatko selkeyttää ajatteluasi, nähdä enemmän
hyviä asioita ympärilläsi ja oppia kohtaamaan vaikeudet tasapainoisemmin?

Haluaisitko katkaista stressin, uupumuksen tai ahdistuksen kierteen? Päästä eroon huonosti nukutuista öistä? Saada helpotusta kipuihin? Haluaisitko olla vähän onnellisempi?

Syvällinen muutos vaatii aikaa, mutta mindfulness-harjoitusten avulla se on mahdollista – sinullekin. MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) -menetelmän avulla lisäät hyvinvointiasi kokonaisvaltaisesti, stressitasosi laskee ja opit olemaan enemmän läsnä elämässäsi.

Mitä kurssiin sisältyy?

MBSR-kurssi on intensiivinen, kahdeksan viikkoa kestävä kokonaisuus, jonka aikana tapaamme kerran viikossa aina kahden ja puolen tunnin ajan. Viikkotapaamisissa teemme erilaisia mindfulness-harjoituksia ja kevyitä, kaikille sopivia joogasarjoja ja keskustelemme kiireisen elämäntyylin, ahdistuneisuuden, kipujen tai muiden syiden aiheuttaman stressin synnystä ja vaikutuksista niin kehoosi kuin mieleesikin.   

Viikoittaiset yhteiset harjoitukset yhdessä päivittäisen n. 45 minuutin kotiharjoittelun kanssa mahdollistavat syvällisen kokemuksen mindfulnessin mahdollisuuksista. Kotona harjoitellaan tunneilta tuttuja lempeitä läsnäoloharjoitteita nauhoitteiden avulla. Lisäksi saat jokaisella viikolla mukaasi inspiroivaa ja oppimista syventävää luettavaa.    

Koko kurssin ajan rinnallasi kulkee ammattitaitoinen ohjaaja, jolta saat henkilökohtaista palautetta ja tukea. Ensimmäinen keskustelu ohjaajan kanssa käydään puhelimitse jo ennen kurssin alkua, jolloin sinun on mahdollista esittää kaikki mieltäsi askarruttavat kysymykset ja toiveet. Matkallasi mukana on myös ryhmän tuki, kun jaamme kokemuksiamme ja olemme läsnä toisillemme viikosta toiseen.

Kurssiin kuuluu yksi, päivän mittainen hiljainen mindfulness-retriitti, jonka aikana pystyt syventymään harjoitukseen ja oman mielesi tutkimiseen uudella tavalla. Retriitti tarjoaa harvinaislaatuisen mahdollisuuden viettää laatuaikaa itsesi kanssa ilman puhetta, puhelimia tai muita häiriötekijöitä.

Kurssikokonaisuuteen sisältyy kaikki tarvittavat harjoitusnauhoitteet ja infomateriaalit, jotka ovat vapaasti käytettävissäsi myös kurssin jälkeen. 

Eli pähkinänkuoressa MBSR-kurssiin kuuluu: 

 • henkilökohtainen aloituskeskustelu ja jatkuva tuki ohjaajalta
 • viikkotapaamiset (2,5 tuntia), joihin kuuluu ohjatut meditaatio- ja joogaharjoitukset, luennot ja keskustelut
 • yhden päivän mindfulness-retriitti
 • kotiharjoitukset nauhoitusten avulla (n. 45 min. päivässä)
 • oman mielen kaavojen tutkimista ja tutustumista niiden muuttamiseen
 • runsaasti tieteelliseen viitekehykseen perustuvaa tietoa  
 • kaikki tarvittava materiaali 

Mitä hyötyä kurssista on?

Kurssi tarjoaa työkaluja projektiisi nimeltä elämä, ja nuo työkalut ja taidot ovat käytössäsi loppuelämän ajan. Aito muutos vaatii kuitenkin sinun omistautumistasi ja panostustasi. Käymällä läpi 8-viikon harjoitusohjelman otat ison askeleen kohti tasapainoisempaa elämää ja juurevaa hyvinvointia.

MBSR-kurssin avulla voit saada apua ja helpotusta mm.:

 • stressiin
 • kroonisiin kipuihin
 • masennukseen
 • ahdistukseen
 • univaikeuksiin
 • vuorovaikutukseen toisten kanssa

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii kenelle tahansa, joka haluaa vahvistaa tietoisen läsnäolon taitojaan ja on valmis tekemään itse töitä oman hyvinvointinsa vahvistamiseksi. Ohjaaja on yhteydessä jokaiseen hakijaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan kurssin soveltuvuus puolin ja toisin.

Kouluttaja ja koulutuksen tausta

Koulutuksen ohjaa tietoisuustaitokouluttaja ja kriisityöntekijä Hanne Koveshnikov. Hanne on opiskellut MBSR-ohjaajaksi Australiassa, Australian Mindfulness Training -instituutin korkeatasoisessa opetusohjelmassa ja ohjannut MBSR-kursseja vuodesta 2019 saakka. Hanne ottaa ohjauksessaan huomioon jokaisen osallistujan empaattisesti ja ammattitaitoisesti.

MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) -ohjelma yhdysvaltalaisen Jon Kabat-Zinnin (PhD) kollegoineen Massachusettsin yliopistossa vuonna 1979 luoma ohjelma yhdistää itäisen, tuhansia vuosia vanhan viisauden nykyaikaiseen läntiseen tietämykseen aivojemme ja kehomme toiminnasta ja se on todistettu aidosti vaikuttavaksi monissa tieteellisissä tutkimuksissa. Se on muuttanut käsityksemme stressistä ja kivunhallinnasta ja nykyään sitä opetetaan laajasti erilaisilla kursseilla, työpaikoilla ja sairaaloissa eri puolilla maailmaa. 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Mikäli haluat saada lisätietoja koulutuksesta ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Seuraava kurssi alkaa 24.9.2024. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet näet ilmoittautumislomakkeelta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Jaa somessa: