Hyppää sisältöön

Läsnäoleva johtaja -koulutus

Läsnäoleva johtaja -koulutuksen tavoitteena on vahvistaa kasvatus- ja koulutusalan johtajien hyvinvointia ja työssäjaksamista, myötätuntoa itseä ja muita kohtaan sekä itsensä ja työyhteisöjen johtamista. Koulutuksen tavoitteena on lisäksi tarjota työkaluja henkilöstön sekä lasten ja nuorten hyvinvoinnintaitojen edistämiseen.

Vuoden 2022 koulutukset ovat maksuttomia kaikille varhaiskasvatuksen ja perus- sekä toisen asteen opettajille ja johtajille, ja niistä saa opintopisteitä. Koulutukset rahoittaa Opetushallitus. Koulutus on tarkoitettu päiväkotien johtajille ja varajohtajille, oppilaitosten rehtoreille ja vararehtoreille/apulaisrehtoreille sekä kasvatus – ja koulutusalan johtotehtävissä toimiville. 

Läsnäoleva johtaja -koulutus on 8 viikkoa kestävä verkkokoulutus, jossa opitaan mm. seuraavia asioita:

  • Miten oma mielemme toimii ja miten rauhoittaa oman mielen kaaosta?
  • Miten hallita stressiä
  • Kuuntelemaan kehomme viestejä eli kehotietoisuutta
  • Tunnistamaan ja kohtaamaan viisaasti vaikeitakin tunteita
  • Läsnäolevaa puhumista ja arvostavaa kuuntelua
  • Myötätuntotaitoja
  • Mitä itsensä johtaminen on ja miten sitä kehitetään?
  • Miksi itsensä johtaminen on välttämätön taito muiden ihmisten ja yhteisöjen johtamiseen?

Omaan aikatauluun helposti istutettava verkkokoulutuksemme tarjoaa tutkitusti toimivia ja helposti käyttöön otettavia työkaluja. Koulutus käynnistyy perehdytysluennolla ja sen päätteeksi järjestetään Läsnäoleva työyhteisö -keskustelupaneeli (tarkat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin). Tammikuun ryhmät ovat jo täynnä. Voit ilmoittautua maaliskuussa alkavaan koulutukseen, joka alkaa 21.3. ja jonka webinaarit järjestetään 29.3. alkaen tiistaisin klo 18.30-19.30. Tutustu webinaariaikatauluihin ilmoittautumislomakkeella.

Koulutus sisältää viikoittaiset 15-20 minuutin teoriavideot (8kpl, viikoittain vaihtuva teema), harjoitusäänitteet, itsenäisen tietoisuustaitojen harjoittamisen 15-30 minuuttia päivittäin, joka toinen viikko järjestettävät reaaliaikaiset webinaarit (4kpl, 1h/webinaari), reflektointitehtävät ja asiantuntijahaastattelut.

Koulutus on täysin maksuton kaikille varhaiskasvatuksen ja perus- sekä toisen asteen henkilöstöön kuuluville. Koulutus on kuitenkin avoin kaikille kasvatus- ja koulutusalan ammattilaisille, ja muille sen hinta on 250 euroa.

Mikäli sinulla on kysymyksiä koulutukseen liittyen, lähetä meille sähköpostia: info@terveoppivamieli.fi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Jaa somessa: