Hyppää sisältöön

Läsnäoleva kasvattaja -koulutus

Läsnäoleva kasvattaja –koulutuksen tavoitteena on tarjota kasvattajille työkaluja heidän oman hyvinvointinsa sekä lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja oppimisen edistämiseen. Koulutus sopii kaikille lasten ja nuorten kanssa toimiville ammattilaisille varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

Läsnäoleva kasvattaja -koulutus on kaksiosainen laaja-alaista hyvinvointia edistävä omaan aikatauluun helposti sovitettava verkkokoulutus. Koulutuskokonaisuuteen (sis. molemmat koulutusosiot) ilmoittaudutaan kerralla.

1. Läsnäolo kasvattajan hyvinvoinnin tukena –koulutusosio (8 viikkoa) (syksy 2021)

Koulutuksessa opitaan mm. seuraavia asioita:

  • Miten oma mielemme toimii ja miten rauhoittaa oman mielen kaaosta
  • Kuuntelemaan kehomme viestejä eli kehotietoisuutta
  • Tunnistamaan ja kohtaamaan viisaasti vaikeitakin tunteita
  • Läsnäolevaa puhumista ja arvostavaa kuuntelua
  • Myötätuntoista suhtautumista toisiin ihmisiin
  • Itsemyötätuntotaitoja

Koulutusosio sisältää viikoittaiset 15-20 minuutin videoluennot (8 kpl, uusi teema viikoittain), harjoitusäänitteet, itsenäisen tietoisuustaitojen harjoittamisen 15-30 minuuttia päivittäin, joka toinen viikko järjestettävät reaaliaikaiset webinaarit (4 kpl, 1h/webinaari) sekä kirjallisuuteen tutustumisen ja oppimispäiväkirjan kirjoittamisen.

2. Läsnäolo oppilaan oppimisen tukena –koulutusosio (6 viikkoa) (järjestetään tammi-maaliskuussa 2022)

Koulutuksessa opitaan mm. seuraavia asioita:

  • Miten esitellä tietoisuus- ja läsnäolotaitoja lapsille ja nuorille?
  • Miten motivoida lapsia ja nuoria harjoittamaan tietoisuus- ja läsnäolotaitoja?
  • Miten tuoda tietoisuus- ja läsnäolotaitoharjoitukset osaksi päiväkoti- ja koulupäiviä?

Koulutusosio sisältää kaksi 60 minuutin videoluentoa, harjoitusäänitteet, itsenäisen tietoisuustaitojen harjoittamisen 15-30 minuuttia päivittäin, harjoitteiden ohjaamisen lapsille ja nuorille, reaaliaikaiset webinaarit (2 kpl, 1h/webinaari) sekä kirjallisuuteen tutustumisen, oppimispäiväkirjan kirjoittamisen ja TOM-tehtävän laatimisen. Osallistujat saavat käyttöönsä oppilaiden tietoisuustaitoharjoituksia sisältävän TOM -Open Oppaan, jonka tuella tietoisuustaitoja voi harjoittaa lasten ja nuorten kanssa osana päiväkoti- ja kouluarkea.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Järjestämme seuraavan Läsnäolo kasvattajan hyvinvoinnin tukena -koulutusosion 27.9.-21.11.21. Koulutuksen webinaariryhmä kokoontuu joka toinen keskiviikko klo 16.30-17.30. Päivämäärät ovat 6.10.; 20.10.; 3.11. ja 17.11.

Varaa paikkasi pian! Koulutuksen hinta on 285 euroa sisältäen molemmat koulutusosiot. Ilmoittaudu mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake.

Toivottaa TOM-tiimi

Kasvatus- ja koulutusalan johtajille olemme kehittäneet oman koulutuksensa. Lue lisää Läsnäoleva johtaja -koulutuksesta.

Jaa somessa: