Hyppää sisältöön

Miten ne lisäävät hyvinvointia?

Tietoisuus- ja läsnäolotaitojen harjoittaminen on keino lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointia ja hallita stressiä. Harjoittamisen vaikutukset keholliseen stressireaktioon ja muutoksiin aivoissa on todettu monissa tutkimuksissa. Vaikka arjessa asiat eivät aina muuttuisikaan, oma kokemus muuttuu ja hallinnan tunne kasvaa. Saat elämääsi tyyneyttä ja mielenrauhaa.

Tietoisuus- ja läsnäolotaitojen harjoittaminen auttaa vaikeiden tunteiden havaitsemisessa ja käsittelyssä. Kun läsnäolon kokemus arjessa voimistuu, opimme ymmärtämään ja hyväksymään itseämme paremmin ja saamme parempia edellytyksiä ymmärtää myös muita ihmisiä. Harjoittamisen avulla myötätunto itseä kohtaan kasvaa, ja näin saamme uutta rohkeutta elää oman näköistä elämäämme. Vähitellen elämä muuttuu tasapainoisemmaksi ja mieli rauhallisemmaksi ja onnellisemmaksi.

Harjoituksen myötä löytyy usein myös tahto ja voima tehdä omaa hyvinvointia aidosti tukevia muutoksia ja tietoisempia valintoja omassa elämässä. Omat arvot kirkastuvat ja kuluttava vertailu toisiin vähenee. Selkeyden myötä löytyy tasapaino, oma ääni ja oma tie.

Kun arjen oravanpyörä hellittää, saamme mahdollisuuden ottaa elämämme ohjat omiin käsiimme.

Jaa somessa: