Hyppää sisältöön

Retriitit

Hiljaisuuden retriitti

Kaipaatko välillä hiljaisuutta ja rauhaa? Mahdollisuutta olla ajatustesi kanssa ja oppia kohtaamaan sisäistä maailmaasi? Elää vain itseäsi varten – edes muutaman päivän ajan? Tarjoamme mahdollisuuden oman läsnäoloharjoituksen syventämiseen sekä rauhoittumiseen ja levähtämiseen hiljaisella retriitillämme, ja toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan!

Seuraava Terve Oppiva Mieli ry:n Hiljaisuuden retriitti järjestetään keväällä 2023. Lue lisää.

Mitä TOM-retriitti tarjoaa?

Retriitillä voit antautua läsnäoloharjoittamiselle koko viikonlopun ajan, ja saat tukea omaan harjoittamiseesi. Saat myös tilaisuuden hengähtää hetkeksi, ja keskittyä kuuntelemaan kehosi viestejä ja omaa sisäistä maailmaasi. Metsien hiljaisuudessa ja kauniissa maisemassa voit hetkeksi unohtaa arjen kiireet.

Retriitin ohjelmaan kuuluu monipuolisia, lempeitä läsnäoloharjoitteita ja kevyttä joogaa sekä tietoa läsnäolon merkityksestä ja tavoista harjoittaa sitä. Maukkaat ateriat rytmittävät päiviä ja iltaisin lämpiää myös Ystävyyden Majatalon tunnelmallinen sauna. Kokeneet ohjaajat ovat tukenasi koko viikonlopun ajan, ja päivien aikana on mahdollisuus myös kahdenkeskiseen keskusteluun ohjaajan kanssa.

Mitä hiljaisuus tarkoittaa?

Retriitillä keskitymme omaan sisäiseen maailmaan hiljaisuudessa eli ilman puhetta ja pidättäydymme myös puhelinten käytöstä ja lukemisesta. Saat ainutlaatuisen tilaisuuden rauhoittua itsesi äärelle ryhmän ja ohjaajien tuella. Niin retriitin alussa kuin lopussakin on mahdollisuus keskusteluun. Retriitin ohjaajat ovat tukenasi koko viikonlopun ajan, ja päivien aikana on mahdollisuus myös kahdenkeskiseen keskusteluun ohjaajan kanssa.

Kenelle retriitti sopii?

Retriitti sopii niin läsnäolotaitoja aiemmin harjoittaneille kuin harjoittamista vasta aloitteleville. Tärkeintä on avoin mieli ja valmius heittäytyä hiljaisuuteen. Retriitti on erinomainen mahdollisuus pysähtyä ja levähtää, vahvistaa läsnäolon taitoja tai palauttaa kenties hiipunut tietoisuustaitoharjoittelu osaksi arkea. Jokainen on tervetullut sellaisena kuin on!

Lisätietoa tulossa. Lämpimästi tervetuloa!

Jaa somessa: