Hyppää sisältöön

Luennot ja työpajat

Läsnäolo vahvistaa yhteyttä itseen, omaan elämään ja toisiin ihmisiin. Yhteyden tunne lisää kokemustamme elämän merkityksellisyydestä, kun taas aidon yhteyden tunteen uupuminen saattaa johtaa siihen, että oma elämä tuntuu etäiseltä. Vahva tutkimusnäyttö osoittaa, että läsnäolon lisääntyminen elämässä parantaa ihmisten elämänlaatua monin eri tavoin. Eikä tätä matkaa ole koskaan liian myöhäistä aloittaa.

Viimeiset 25 vuotta olen tutkinut laaja-alaiseen hyvinvointiin yhteydessä olevia, ihmisen sisäisiä voimavaroja Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kansanterveystieteen osastolla, ja 10 vuoden ajan olen keskittynyt kartoittamaan läsnäolon merkitystä hyvinvointia lisäävänä sisäisenä voimavarana niin tutkijana ja teoreetikkona, kouluttajana ja puhujana, kuin läsnäolon harjoittajana. Olen suorittanut tietoisuustaito-ohjaaja koulutuksen (MBSR), sekä osallistunut kansainvälisiin myötätuntokoulutuksiin. Esityksissäni pyrin selkeyteen ja avaamaan läsnäoloa tavalla, jota kuulijan on helppo ymmärtää ilman aiempaa kokemusta aiheesta. Tärkeimmällä sijalla ovat ohjaamani läsnäoloharjoitteet, joiden avulla kuulijat voivat itse kokea läsnäolon vaikutuksen.

Mikäli tarvitsette puhujaa tilaisuuteen tai työpaikallenne, kouluttajaa työpajaan tai virkistyspäivään, tai haluatte järjestää työpaikallanne työntekijöiden hyvinvointia tukevan pidempiaikaisen läsnäolokoulutuksen, jne., ottakaa minuun yhteyttä. Luodaan yhdessä tarpeitanne parhaiten vastaava kokonaisuus.

Salla-Maarit Volanen

Salla-Maaritin koulutuksista sanottua:

”Miten hienoa, kun tohtori puhuu tällaisista asioista. Salla-Maaritin esittämät asiat ovat niin tärkeitä, että jokaisen tässä maassa pitäisi kuulla hänen luentonsa.”

”Salla-Maaritin luento oli erittäin innostava; taitavasti ja ammattitaitoisesti pidetty. Haluaisin perehtyä lisää tietoisuustaitoihin ja aloittaa niiden kanssa työskentelyn luokassani.”

”Salla-Maaritin asiat olivat todella tärkeitä. Niistä olisi mielellään kuullut hieman lisääkin.”

Jaa somessa: