Hyppää sisältöön

Läsnäolokoulutukset yritysjohdolle ja työntekijöille

Oletko johtoasemassa? Kaipaatko työvälineitä jaksamisesi ja hyvinvointisi lisäämiseksi? Nykyään ymmärretään, että omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on yksi tärkeimmistä johtajan ominaisuuksista. Läsnäolo edistää hyvinvointia monin eri tavoin, mutta se on välttämätön edellytys myös mm. itsensä johtamisen kannalta: se mahdollistaa tunteiden, ajatusten ja tarpeiden tunnistamisen ja viisaan kohtaamisen sillä hetkellä, kun ne meissä nousevat. Itsensä johtamisen ytimessä on kyky tunnistaa, ja sen avulla ja ansiosta johtaa omia tunteitaan, ajatuksiaan, ja käyttäytymistään. Ja itsensä johtamisen kyvystä nousee kyky johtaa työyhteisöjä.

Poikkeukselliset johtajan kyvyt omatakseen tarvitaan kykyä olla läsnä paitsi itselle, myös muille. Myötätunto ja lempeys itseä kohtaan antaa valmiudet kohdella myös muita myötätuntoisesti, tekijä, joka lisää työviihtyvyyttä ja turvallisuuden tunnetta työyhteisössä. Johtaja, joka osaa kuunnella läsnäolevasti alaistensa huolia antaa tärkeän signaalin kokemastaan arvostuksesta tätä kohtaan. Päinvastoin kuin saattaisi kuvitella; mikäli johtaja avautuu omista epävarmuuksistaan ja tekemistään virheistä alaisilleen, lisääntyy työyhteisössä ilmapiiri, jossa uskalletaan enemmän ja pelätään vähemmän – varmin resepti menestykseen. Johtajan ei siis tarvitse olla täydellinen ollakseen poikkeuksellisen hyvä johtaja ja luodakseen menestyvän yrityksen. Pitkälle päästään kyvyllä olla hyväksyvästi ja tietoisesti läsnä itselle ja muille.

Työntekijöille tai työhyvinvoinnista vastaaville

Kaipaako organisaatiosi keinoja stressitason laskemiseksi ja konkreettisia keinoja rauhoittua hektisen arjen keskellä? Tekisikö teille hyvää ymmärtää paremmin toinen toistanne ja toimia taitavammin tiiminä?

Yrityksille ja organisaatioille suunnatut läsnäolokoulutuksemme perehdyttävät tiiminne jäsenet tehokkaasti tietoisuustaitojen harjoittamiseen ja niistä saataviin pysyviin ja usein jopa mullistaviin hyötyihin. Kasvavan hyvinvoinnin avaimia ovat stressinhallintakeinot, vähäisempi ahdistuneisuus ja masentuneisuus, parempi uni, tunnetaidot ja kasvava myötätunto niin itseä kuin muitakin kohtaan.

Ole meihin yhteydessä, kerromme mielellämme lisää yrityksille ja tiimeille räätälöidyistä koulutuksistamme.

Jaa somessa: